Шпанівська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

ІНФОРМАЦІЯ для споживачів послуг з поводження з побутовими відходами Шпанівської ОТГ про намір здійснити зміну тарифів на дані послуги КП «ВЕЛИКОШПАНІВСЬКЕ»

Дата: 05.08.2021 14:50
Кількість переглядів: 3262

Фото без опису

Формування тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами здійснюється згідно положень Постанови Кабінету Міністрів України № 1010 від 26 липня 2006 року «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами».

Відповідно до Закону України «Про житлово – комунальні послуги» та «Про відходи», тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами повинні бути не нижчі від розміру економічно обгрунтованих витрат.

Діючі тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами у розмірі були затверджені в квітні 2019 року. Дані тарифи на сьогоднішній день не покривають витрат, які виникають у зв’язку із наданням вищезазначених послуг, які збільшилися з незалежних від Комунально підприємства причин.

За період з квітня 2019 року мінімальна заробітна плата зросла на 43 % (станом на 01 січня 2019 року – 4 173 грн., в той час як станом на 01 січня 2021 року – 6 000 грн.), а відповідно зросли розміри сплати до бюджету обов’язкових податків та зборів, зокрема: єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

КП «ВЕЛИКОШПАНІВСЬКЕ» для надання послуг з поводження з побутовими відходами використовує спеціально обладнані транспортні засоби, які регулярно потрібно підтримувати у належному стані для їх подальшої належної експлуатації.

Протягом останніх 2-х років значно збільшилися витрати на паливно-мастильні матеріали, колесні шини, різного роду запчастини, обладнання та спеціалізовані комплектуючі через збільшення їх вартості.

Також, ще однією із статей витрат є спеціалізований одяг для працівників, які при виконанні своїх обов’язків, мають безпосереднє відношення до побутових відходів.

Крім того, збільшилася сума за тариф на захоронення побутових відходів, яку КП «ВЕЛИКОШПАНІВСЬКЕ» зобов’язане сплачувати щомісяця на користь організації, яка надає відповідні послуги по захороненню.

Комунальне підприємство «ВЕЛИКОШПАНІВСЬКЕ» має статут платника податку на прибуток на загальних підставах, передбачених Податковим кодексом України, а також з 01 січня 2020 року є платником податку на додану вартість.

Тому просимо взяти до уваги, що з 01 вересня 2021 року планується встановити тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами у розмірі:

  • 14,55 грн. – мешканці багатоквартирних будинків;
  • 15,65 грн. – мешканці приватних будинків;
  • 138,28 грн./м3 – бюджетні організації;
  • 140,96 грн./м3 – інші споживачі;

Зауваження та пропозиції приймаються за адресою: 35340, с. Великий Житин, вул. Рівненська, буд. 76-А, Рівненський район, Рівненська область протягом 7 календарних днів з дня оприлюднення інформації про намір зміни тарифів.

Телефон для довідок: 068-89-99-237

Електронна пошта: kp-vg@ukr.net

З повагою,

Адміністрація КП «ВЕЛИКОШПАНІВСЬКЕ»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь