Шпанівська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

У Шпанові фермер створює туристичну агросадибу (ВІДЕО)

Дата: 06.12.2019 18:56
Кількість переглядів: 2228

Туристичну зону «Тихий хутір» облаштовує в селі Шпанів власник агросадиби «Надія» Ярослав Паламарчук. На проект, який переміг в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад 2019, виділили кошти і фермер почав створювати місце відпочинку для туристів. Об’єкт знаходиться на туристичному зеленому маршруті «Медове коло». Сьогодні представники Рівненської ОДА та Шпанівської ОТГ відвідали агросадибу та побачили, як відбувається реалізація проекту. З обласного бюджету виділені 150 тисяч гривень, до співфінансування долучилася і Шпанівська сільська рада.

Власник агросадиби вже встановив альтанки, а ще родзинку — будиночок для іпотерапії.

«Біля нашої садиби постійно проїжджають велосипедисти. Часто вони шукають, де відпочити. От і вирішили облаштувати територію для подорожуючих. Так, перепочити туристи зможуть у перголі під виноградними гронами. Також можна буде пограти у теніс в альтанках. Але родзинкою стане апібудиночок. Він містить ніші, куди ставитимуть вулики з медом. Турист, відпочиваючи, зможе отримати сеанс апітерапії. Буде тут і звичайний літній будинок, криниця та фонтани», — розповів Ярослав Паламарчук.

Проект «Тихий хутір» матиме успіх у туристів. Так вважає заступниця начальника управління культури та туризму Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова. Адже садиба має гарне розташування і пропонуватиме туристам чимало послуг.

«Тут літом можна буде знайти затишок, а також отримати харчування. Фермер — пасічник, має мед, а ще родина готує національні страви. Тому ця садиба користуватиметься попитом. Вона перша на Рівненщині поблизу міста, яка матиме сучасну туристичну інфраструктуру», — зазначила Ярослава Гаврилова.

«Тихий хутір» підтримують і в Шпанівській громаді. Розвиток туризму — один з пріоритетів, підкреслив голова ОТГ Микола Столярчук: 

«Розвиток туризму активізує громаду. Такі агросадиби стимулюють зайнятість на селі та збільшують надходження до бюджету, а відтак допомагають розвивати територію».

Облаштувати «Тихий хутір» власник агросадиби має до кінця поточного року.

ДОВІДКА: Туристичний маршрут «Медове коло» матиме протяжність понад 250 км. Він об’єднає Рівненський, Костопільський, Березнівський, Корецький та Гощанський райони. Будуть створені 4 локальні маршрути: у Деражненській, Шпанівській, Березнівській та Соснівській ОТГ. Організатори проведуть понад 10 експедицій для збору та систематизації інформації про туристичні та етнографічні цікавинки маршруту, відзнімуть 15 відеороликів. Потім наповнять електронну мапу «Медове коло».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь