Шпанівська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

У Шпанові фермер створює туристичну агросадибу (ВІДЕО)

Дата: 06.12.2019 18:56
Кількість переглядів: 2302

Туристичну зону «Тихий хутір» облаштовує в селі Шпанів власник агросадиби «Надія» Ярослав Паламарчук. На проект, який переміг в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад 2019, виділили кошти і фермер почав створювати місце відпочинку для туристів. Об’єкт знаходиться на туристичному зеленому маршруті «Медове коло». Сьогодні представники Рівненської ОДА та Шпанівської ОТГ відвідали агросадибу та побачили, як відбувається реалізація проекту. З обласного бюджету виділені 150 тисяч гривень, до співфінансування долучилася і Шпанівська сільська рада.

Фото без описуВласник агросадиби вже встановив альтанки, а ще родзинку — будиночок для іпотерапії.

«Біля нашої садиби постійно проїжджають велосипедисти. Часто вони шукають, де відпочити. От і вирішили облаштувати територію для подорожуючих. Так, перепочити туристи зможуть у перголі під виноградними гронами. Також можна буде пограти у теніс в альтанках. Але родзинкою стане апібудиночок. Він містить ніші, куди ставитимуть вулики з медом. Турист, відпочиваючи, зможе отримати сеанс апітерапії. Буде тут і звичайний літній будинок, криниця та фонтани», — розповів Ярослав Паламарчук.

Фото без описуПроект «Тихий хутір» матиме успіх у туристів. Так вважає заступниця начальника управління культури та туризму Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова. Адже садиба має гарне розташування і пропонуватиме туристам чимало послуг.

«Тут літом можна буде знайти затишок, а також отримати харчування. Фермер — пасічник, має мед, а ще родина готує національні страви. Тому ця садиба користуватиметься попитом. Вона перша на Рівненщині поблизу міста, яка матиме сучасну туристичну інфраструктуру», — зазначила Ярослава Гаврилова.

«Тихий хутір» підтримують і в Шпанівській громаді. Розвиток туризму — один з пріоритетів, підкреслив голова ОТГ Микола Столярчук: 

«Розвиток туризму активізує громаду. Такі агросадиби стимулюють зайнятість на селі та збільшують надходження до бюджету, а відтак допомагають розвивати територію».

Облаштувати «Тихий хутір» власник агросадиби має до кінця поточного року.

ДОВІДКА: Туристичний маршрут «Медове коло» матиме протяжність понад 250 км. Він об’єднає Рівненський, Костопільський, Березнівський, Корецький та Гощанський райони. Будуть створені 4 локальні маршрути: у Деражненській, Шпанівській, Березнівській та Соснівській ОТГ. Організатори проведуть понад 10 експедицій для збору та систематизації інформації про туристичні та етнографічні цікавинки маршруту, відзнімуть 15 відеороликів. Потім наповнять електронну мапу «Медове коло».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь