Шпанівська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Круглий стіл. Центр пробації

Дата: 25.06.2021 12:36
Кількість переглядів: 3098

Фото без опису

З метою поглиблення співпраці з громадою та задля підвищення безпеки суспільства 23 червня 2021 року у приміщенні Рівненського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області відбувся круглий стіл за участю партнерських організацій та волонтерів пробації.

У заході взяли участь начальник Служби у справах дітей Шпанівської сільської ради – Ольга П’яна, директор комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» - Тетяна Килюшик, Соціальний інспектор відділу соціального захисту населення та захисту прав дітей Городоцької сільської ради – Наталія Денисюк,  головний спеціаліст служби у справах дітей Городоцької сільської ради – Марина  Рачкилюк, начальник відділу активної підтримки безробітних Рівненської районної філії Рівненського ОЦЗ – Сітлана Жовнір, заступник начальника Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Мельник, начальник відділу Рівненського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді – Ірина Манушкіна, начальник Рівненського міськрайонного відділу філії Центру пробації у Рівненській області Надія Тюріна, працівники відділу та волонтери пробації.

Розпочала зустріч Надія Тюріна та зазначила: «Безпека суспільства – це найголовніша мета впровадження пробації в Україні. Це не є абсолютно новим революційним шляхом, це більш цивілізований шлях, який довів свою ефективність у всьому світі саме з точки зору безпеки суспільства і попередження вчинення повторних правопорушень особами, які вже вчинили злочин».

Під час круглого столу присутні обговорили спільні заходи, спрямовані на ресоціалізацію осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та осіб, які звільняються з установ виконання покарань.

Світлана Жовнір презентувала учасникам заходу діяльність служби зайнятості, перелік послуг, які надаються нею. Вона наголосила, що особи, які звільняються з місць позбавлення волі, мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, а також повідомила, що в усіх центрах зайнятості сформована єдина база вакансій по Україні, що знаходиться у вільному для користування доступі на офіційному веб-сайті служби зайнятості: «Кожному, хто звертається до служби зайнятості, фахівці допомагають знайти роботу – тимчасову або постійну, організовують участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру, пропонують професійне навчання, а також інші соціальні послуги, виходячи з індивідуальних потреб».

Заступник директора Рівненського місцевого центру з надання БВПД  Ольга Мельник розповіла, що згідно  ЗУ «Про безоплатну правову допомогу»  громадянам України, іноземцям, особам без громадянства, у тому числі біженцям або особам, які потребують додаткового захисту, гарантується можливість отримання в повному обсязі безоплатної первинної правової допомоги, а також можливість певної категорії осіб отримати безоплатну вторинну правову допомогу у випадках, передбачених законодавством.

Крім того, працівники соціальних служб Шпанівської та Городоцької територіальних громад та Рівненського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді надали алгоритм дій щодо поміщення безхатченків до соціальних притулків. Обговорили порядок надання фахівцями служб допомоги в соціально-побутовому влаштуванні клієнтів пробації, які проживають на території громад, а також проведення роботи задля попередження злочинності на місцях.

За результатами зустрічі досягнуто домовленостей щодо спільних дій Рівненського міськрайонного відділу філії Центру пробації у Рівненській області з центрами зайнятості,  центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та інших партнерів пробації щодо конкретних осіб, які перебувають на обліку у відділі пробації та опинилися в складних життєвих ситуаціях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь