Шпанівська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Подорож у світ професій для Великожитинських ліцеїстів

Дата: 02.06.2021 15:51
Кількість переглядів: 1821

 

 

Вибір професії – це важливий крок у доросле життя. В першу чергу, це відповідальність перед батьками, перед суспільством, а найголовніше – перед собою. Ця відповідальність полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Знайти себе у світі професій – означає отримати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І тут найважливіше не схибити.

З метою розширення уявлення школярів про світ професій, які користуються попитом на ринку праці, види професійної діяльності, сприяння молодим людям у виборі професійного майбутнього 1 червня 2021 року у День захисту дітей для учнів 9-го класу Великожитинського ліцею під керівництвом класного керівника Олени Іванової був організований та проведений профорієнтаційний захід «Подорож у світ професій».

Світлана Жовнір, начальник відділу активної підтримки безробітних Рівненської районної філії Рівненського ОЦЗ ознайомила школярів зі специфікою роботи служби зайнятості, соціальними послугами, що нею надаються, у тому числі і для учнівської молоді, розповіла про зважений професійний крок у майбутнє, застосовуючи формулу вибору професії «Хочу. Можу. Потрібно». Разом із викладачами Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості старшокласники здійснили цікаву подорож у світ професій: ознайомилися з навчальним відділенням РЦПТО, що на вул. Підкови,17а у Рівному, професіями, за якими здійснюється навчання у ньому, ненадовго долучилися до навчального процесу у групах перукарів, візажистів, косметиків, манікюрників, оглянули навчальну базу професій готельно-ресторанного господарства, сфери туризму, індустрії краси, сфери обслуговування.

«Для того, щоб уникнути помилок при виборі професії, не витратити дорогоцінні роки на навчання не за тим напрямком й потім професійно не самореалізуватися, необхідно формувати відповідальне ставлення до вибору професії ще з дитячих років», – переконана практичний психолог Великожитинського ліцею Оксана Довга.

Педагогічні працівники та ліцеїсти були приємно вражені потужною матеріально-технічною базою навчального закладу, досвідченістю  педагогів, тісним зв'язком із роботодавцями у навчальному процесі, затишною атмосферою та доброзичливістю слухачів.

Слід зазначити, що проведення подібних профорієнтаційних заходів вже стало доброю традицією у Рівненській районній філії та Рівненському ЦПТО, оскільки допомагають молоді зорієнтуватися у світі професій, зробити правильний вибір та знайти своє місце в житті. Сподіваємося, що зустріч спонукає учнівську молодь ще раз серйозно замислитися над важливістю свідомого вибору професії з урахуванням бажань, можливостей і реалій місцевого ринку праці.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь