Шпанівська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Подорож у світ професій для Великожитинських ліцеїстів

Дата: 02.06.2021 15:51
Кількість переглядів: 1751

 

 

Вибір професії – це важливий крок у доросле життя. В першу чергу, це відповідальність перед батьками, перед суспільством, а найголовніше – перед собою. Ця відповідальність полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Знайти себе у світі професій – означає отримати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І тут найважливіше не схибити.

З метою розширення уявлення школярів про світ професій, які користуються попитом на ринку праці, види професійної діяльності, сприяння молодим людям у виборі професійного майбутнього 1 червня 2021 року у День захисту дітей для учнів 9-го класу Великожитинського ліцею під керівництвом класного керівника Олени Іванової був організований та проведений профорієнтаційний захід «Подорож у світ професій».

Світлана Жовнір, начальник відділу активної підтримки безробітних Рівненської районної філії Рівненського ОЦЗ ознайомила школярів зі специфікою роботи служби зайнятості, соціальними послугами, що нею надаються, у тому числі і для учнівської молоді, розповіла про зважений професійний крок у майбутнє, застосовуючи формулу вибору професії «Хочу. Можу. Потрібно». Разом із викладачами Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості старшокласники здійснили цікаву подорож у світ професій: ознайомилися з навчальним відділенням РЦПТО, що на вул. Підкови,17а у Рівному, професіями, за якими здійснюється навчання у ньому, ненадовго долучилися до навчального процесу у групах перукарів, візажистів, косметиків, манікюрників, оглянули навчальну базу професій готельно-ресторанного господарства, сфери туризму, індустрії краси, сфери обслуговування.

«Для того, щоб уникнути помилок при виборі професії, не витратити дорогоцінні роки на навчання не за тим напрямком й потім професійно не самореалізуватися, необхідно формувати відповідальне ставлення до вибору професії ще з дитячих років», – переконана практичний психолог Великожитинського ліцею Оксана Довга.

Педагогічні працівники та ліцеїсти були приємно вражені потужною матеріально-технічною базою навчального закладу, досвідченістю  педагогів, тісним зв'язком із роботодавцями у навчальному процесі, затишною атмосферою та доброзичливістю слухачів.

Слід зазначити, що проведення подібних профорієнтаційних заходів вже стало доброю традицією у Рівненській районній філії та Рівненському ЦПТО, оскільки допомагають молоді зорієнтуватися у світі професій, зробити правильний вибір та знайти своє місце в житті. Сподіваємося, що зустріч спонукає учнівську молодь ще раз серйозно замислитися над важливістю свідомого вибору професії з урахуванням бажань, можливостей і реалій місцевого ринку праці.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь