Шпанівська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

ФССУ - Соціальний захист людей з інвалідністю внаслідок виробничих травм

Дата: 17.12.2020 10:42
Кількість переглядів: 862

Соціальний захист людей з інвалідністю внаслідок виробничих травм – одне з пріоритетних завдань Фонду

Фото без описуФото без опису

    Рівненське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області постійно опікується особами з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, адже забезпечення соціальних гарантій зазначеної категорії осіб – одне з пріоритетних завдань відділення. Фонд соціального страхування України здійснює соціальний захист та гарантує фінансові допомоги і компенсації усім потерпілим, які в результаті професійних захворювань чи травм на виробництві отримали інвалідність або стійку втрату працездатності.

   Значну увагу Фонд приділяє створенню належних умов для забезпечення медичної та соціальної реабілітації, відновлення здоров`я та працездатності потерпілих на виробництві. Наразі діє цілий комплекс послуг з їх медичної та соціальної реабілітації. Сюди входить лікування потерпілих в стаціонарних медичних закладах та санаторно-курортне лікування, медична реабілітація і фінансування спеціального медичного т а постійного стороннього догляду за потерпілим, а також забезпечення осіб з інвалідністю необхідними медикаментозними препаратами, додатковим харчуванням, інвалідними колясками, протезно-ортопедичними виробами тощо.

  Діяльність Фонду щодо забезпечення потерпілих медико-соціальними послугами спрямована на відновлення здоров`я потерпілого, повернення його до праці й у суспільство, усунення наслідків  захворювання або травми, максимального зменшення наявних обмежень пересування, орієнтації, самообслуговування, спілкування, поводження тощо.

    Цьогорічні карантинні обмеження, введені в країні через пандемію корона вірусної хвороби, внесли деякі корективи в роботу Рівненського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області. Однак, потерпілих на виробництві не залишено без належної уваги та допомоги. Щоб не наражати осіб з інвалідністю на небезпеку захворіти на COVID – 19, спеціалісти відділу медичних та соціальних послуг Рівненського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області у телефонному режимі спілкуються з ними та надають необхідну консультацію. Часто уважно вислухавши людину, що звернулась, сказане їй добре слово дає змогу людині, що потрапила у скрутну  життєву ситуацію, відчути підтримку, відчути себе не покинутою напризволяще зі своїми проблемами.

     Нагадаємо, здійснення деяких видатків було призупинено на вимогу Закону України № 553-IX з 18 квітня 2020 року на період дії карантину. Водночас, продовжувалося нарахування усіх належних сум виплат. Станом на сьогодні Фонд соціального страхування України  у повному обсязі профінансував нараховані у квітні-листопаді медичні і соціальні послуги для потерпілих на виробництві, осіб з інвалідністю, які раніше було призупинено на вимогу законодавства. Рівненське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області також у повному обсязі упродовж декількох робочих днів на початку грудня  здійснило фінансування раніше призупинених виплат на суму 561,76 тис.грн.

     Протягом січня – грудня 2020 року відповідно до Закону України  «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» та згідно з нормативними актами Фонду соціального страхування України Рівненське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Рівненській області здійснило страхові витрати на медичну та соціальну допомогу 106 потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання  м.Рівного та Рівненського району за 12 видами допомоги на загальну суму 1520,0 тис.грн.

   Також доводимо до відома застрахованих осіб, що відновлено функцію Фонду соціального страхування України щодо забезпечення послугами з медичної реабілітації застрахованих осіб після перенесених захворювань та травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

    Підставою для направлення на відновне лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров`я. Фонд фінансує медичну реабілітацію за профілями:

  • нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);
  • м`язово-скелетна реабілітація (підгострий період після ортопедичних, травматологічних операцій, ревматологічні захворювання, опіки);
  • кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркта міокарда, стан після пролікованої стенокардії, після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);
  • медико-психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції;
  • реабілітація після оперативних втручань на органах  зору;
  • реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);
  • інша (соматична) реабілітація: підгострий період після операцій на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

     Рівненське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області робить усе можливе, аби люди, які втратили здоров`я, якомога повніше відчували державну турботу й поліпшення свого добробуту.

 

 

 

                                                 Світлана Черкасова – начальник відділу

                                                 медичних та соціальних послуг Рівненського

                                                 відділення управління виконавчої дирекції

                                                 Фонду соціального страхування України

                                                 у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь