Шпанівська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Сектор ювенальної пробації м.Рівне інформує

Дата: 19.11.2020 15:13
Кількість переглядів: 964

Фото без опису

Підлітковий вік – найскладніший період у формуванні особистості. Іноді, в цей час діти здатні на необдумані вчинки. І часто такі вчинки призводять до відповідних наслідків. Проте, в момент, коли неповнолітній опиняється в складній ситуації, необхідно підтримати його. Саме тому працівники сектору ювенальної пробації спрямовують свою роботу на те, щоб допомогти неповнолітнім суб’єктам пробації пройти процес ресоціалізації без ізоляції від суспільства, без відриву від сімї.

Підтримка психологічного стану дітей, які опинилися в конфлікті із законом, – дуже важлива місія, яку нині просуває Міністерство юстиції України. У 2017 році були створені перші сектори ювенальної пробації, зараз їх функціонує 14 (зокрема у містах Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Мелітополь, Маріуполь, Київ, Житомир, Львів, Рівне, Одеса, Миколаїв, Харків, Кропивницький та Полтава). Перевагою роботи секторів є уникнення стигми та дискримінації неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом. Підлітки мають доступ до більш розширеного спектру актуальних послуг, можливість ресоціалізації шляхом засвоєння загальноприйнятих норм і правил поведінки, під час спілкування зі своїми однолітками. Ще однією перевагою є те, що за підтримки фахівця та психолога можна дізнатися першочергову причину дій підлітків, допомогти їм соціально адаптуватися та знизити кількість засуджених.

     Головна ідея функціонування сектору ювенальної пробації – не покарати, а допомогти в реабілітації й ресоціалізації неповнолітнього, вона реалізується через застосування системи альтернативних видів покарань у комбінації з наглядовими та соціально-виховними заходами. Тому ювенальна пробація є тією дієвою системою наглядових, соціальних, виховних і профілактичних заходів, яка дає змогу здійснювати ефективне запобігання злочинності неповнолітніх.

            Крім того, неповнолітні, які перебувають на обліку сектору ювенальної пробації м. Рівне мають можливість поспілкуватися з волонтером-психологом, яка спрямовує свою роботу на допомогу підліткам зрозуміти і сприйняти себе, своє внутрішнє «Я» та розібратися із проблемами власної поведінки.

            У суспільстві існує багато шаблонів і стереотипів про людей із судимістю. Та пробація їх повністю руйнує. Пробація – це можливості до змін. Кожен небайдужий та ініціативний громадянин може сприяти суб’єктам пробації у знаходженні сил «стати на ноги», щоб потім своїми діями та прикладом допомогти іншим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь