Шпанівська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Забезпечення медичними та соціальними послугами потерпілих на виробництві – один із основних напрямків діяльності Фонду соціального страхування України

Дата: 11.06.2020 12:41
Кількість переглядів: 1438

 

Забезпечення медичними та соціальними послугами потерпілих на виробництві  – один із основних  напрямків діяльності Фонду соціального страхування України

   Одним із основних напрямків діяльності Рівненського відділення управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України  у Рівненській області  є забезпечення потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві  та професійних захворювань медичними та соціальними послугами з метою відновлення здоров`я  потерпілого, повернення його до повноцінного життя. Право на отримання медико-соціальних послуг за рахунок коштів Фонду має кожен потерпілий за наявності визначеної потреби медико-соціальною експертною комісією (МСЕК) та індивідуальною програмою реабілітації  особи з інвалідністю. Забезпечення відбувається впродовж усього періоду до відновлення здоров`я потерпілого.

   При роботі з потерпілими особлива увага приділяється роз`яснювальній роботі, а саме: на які виплати потерпілі мають право згідно довідок МСЕК; при особистому зверненні або з використанням засобів телекомунікаційного зв`язку потерпілим надаються вичерпні відповіді на їх питання.

   Працівники  відділу медичних та соціальних послуг Рівненського відділення проводять співпрацю щодо підписання договорів з санаторно-курортними закладами для забезпечення потерпілих санаторно-курортним лікуванням,  з підприємствами, які виготовляють, постачають, здійснюють ремонт та технічне обслуговування технічних та інших засобів реабілітації, з лікувальними та аптечними закладами щодо  організації своєчасного та ефективного лікування потерпілих та   їх забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

   Протягом січня – травня 2020 року відповідно до Закону України  «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» та згідно з нормативними актами Фонду соціального страхування України Рівненське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Рівненській області здійснило страхові витрати на медичну та соціальну допомогу  66 потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання  м. Рівне та Рівненського району за 9 видами допомоги на загальну суму 510,1 тис.грн.

   Зокрема, 24 потерпілим оплачено лікарські засоби та вироби медичного призначення (в тому числі гігієнічні вироби) на суму 120,3 тис.грн., забезпечено додатковим харчуванням 2 потерпілих на суму 25,2 тис. грн.,       ортопедичним взуттям та протезуванням 5 потерпілих  на суму 23,5 тис.грн.,

15 потерпілим відшкодовано витрати на лікування на суму 84,3 тис.грн. та     1 потерпілому медична реабілітація в санаторно-курортному закладі на суму 18,6 тис.грн.

     Особливу статтю видатків Фонду соціального страхування України становлять виплати на догляд за особами з інвалідністю. Протягом цього періоду 2 особи з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві одержали виплати на спеціальний медичний догляд, 15 – на постійний сторонній догляд та 12 – на побутове обслуговування   на загальну суму 220,7 тис.грн.

    Здійснено компенсацію витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування                      17 потерпілим на суму 3,3 тис.грн.

    Також за рахунок коштів Фонду  фінансуються витрати на санаторно-курортне лікування потерпілих, якщо таку потребу визначено медико-соціальною експертною комісією та індивідуальною програмою реабілітації. Потерпілому за медичним висновком безоплатно надаються послуги для санаторно-курортного лікування на підставі  укладеного тристороннього договору, при цьому потерпілі можуть вільно обирати санаторно-курортний заклад, розташований на території України, за відповідним профілем лікування. За рахунок коштів Фонду  компенсуються витрати і на проїзд до санаторно-курортного закладу та у зворотньому напрямку. Забезпечено одну

особу санаторно-курортним лікуванням на суму  14,2 тис. грн..

    На сьогоднішній день відбулися зміни в законодавстві, які були прийняті Верховною Радою  України в частині тимчасового відстрочення  на період карантину окремих страхових виплат, які здійснюються Фондом. Так, Фондом нараховуються та будуть здійснені після завершення карантину: видатки  на забезпечення потерпілих на виробництві лікарськими засобами і виробами медичного призначення, фінансування доглядів і додаткового харчування. Відповідні зміни затверджено Законом України від 19.04.2020   № 553 «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на  2020 рік».  

    Рівненське відділення і надалі буде забезпечувати потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання медичними та соціальними послугами за рахунок коштів Фонду, адже наш обов`язок допомагати цим людям не лише матеріально, а й насамперед своєю

увагою, добрим словом і конкретною справою. Адже це не просто категорія людей – це окремі життя, окремі трагедії, це сильні духом люди, ті, кого не зламала доля та певні обставини. Це окремі людські надії на те, що все буде добре. І буде все добре. Бережіть себе.

 

 

                                                 Світлана Черкасова, начальник відділу

                                                 медичних та соціальних послуг Рівненського

                                                 відділення УВД ФСС У у Рівненській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь