Шпанівська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Міська рада прийняла неконституційне рішення

Дата: 31.10.2019 15:40
Кількість переглядів: 1832

Фото без опису

Шпанівська сільська рада категорично не погоджується з рішенням Рівненської міської ради №6750 від 24.10.2019 року «Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами та іншими органами місцевого самоврядування у сфері надання послуг» та вважає дане рішення  неконституційним, політичним та таким що дискримінує осіб за територіальною приналежністю.

Відповідно з 01.01.2020 року всі діти, які відвідують міські школи, садочки та гуртки без міської прописки, змушені платити за себе не малі кошти, для прикладу на місяць за одного учня в музичній школі оплата становить  1846,00 грн., в дошкільному навчальному закладі – 1623,67 грн. і це при тому, що держава забезпечує доступну і безоплатну освіту всім не залежно від місця проживання (ст. 53 Конституції України). Здійснювати оплату за освітні та медичні послуги також може сільська рада уклавши відповідний договір з Рівненською міською радаю в термін до 23.11.2019 р.

З метою захисту прав та  законних інтересів осіб, які не зареєстровані в м. Рівному на здобуття безплатної освіти в бюджетних закладах освіти міста до Рівненської міської ради скеровано запит про надання доступу до публічної інформації та лист про зупинення з подальшим скасуванням рішення Рівненської міської ради №6750 від 24.10.2019 року «Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами та іншими органами місцевого самоврядування у сфері надання послуг».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь