Шпанівська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Північна об'їзна Рівного — стратегічна для розвитку Шпанівської ОТГ

Дата: 11.10.2019 18:23
Кількість переглядів: 2479

Будівництво нової об’їзної неподалік Рівного матиме надзвичайно важливе значення для розвитку Шпанівської громади. Про це повідомив голова Шпанівської ОТГ Микола Столярчук, який брав участь у засіданні, де підписали договір з підрядниками. Замовник проекту — Служба автомобільних доріг у Рівненській області, а виконавець — білоруська компанія ДСТ №2 м. Гомеля, яка визнана переможцем торгів з будівництва північної об’їзної.

Фото без опису

«Проект буде стимулювати розвиток інфраструктури громади, зокрема, дорожнього сервісу — готелів і зон відпочинку. Водночас дасть поштовх відділеним селам — Ходосам і Хотину, де будуть збудовані нові ділянки дороги. Радію, бо будівництво об’їзної сприятиме зростанню туристичного потенціалу Хотина, де проводимо численні фестивалі», — підкреслив Микола Столярчук.

За даними Рівненської обласної ради, очікувана вартість першої черги проекту — 822 мільйона гривень. Це шестикілометрова ділянка від автодороги державного значення Городище - Рівне - Старокостянтинів до автомобільної дороги Ходоси – Кустин. Роботи мають стартувати вже в листопаді.

Фото без описуЗагальна протяжність «північного шляху» — 14,2 км. У планах збудувати розв'язку біля села Малий Житин, нову ділянку дороги протяжністю 6 кілометрів до села Хотин. Далі планується реконструкція 4-кілометрової ділянки в селі Хотин до «Рівнеазоту» і поточний ремонт дороги від «Рівнеазоту» до траси Н-22.

Північна об’їзна дасть можливість розвантажити Рівне від транзитного транспорту, який прямує по трасі М-06 з Житомира та Києва у напрямку Луцька, та КПП «Устилуг» — по трасі Н-22.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь