Шпанівська територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Микола Столярчук: «Шпанівська ОТГ активно розвиватиме туристичні проекти» ВІДЕО

Дата: 14.07.2019 22:12
Кількість переглядів: 1509

Туристичні фестивалі матимуть всебічну підтримку в Шпанівській громаді. Таку ініціативу висловив голова ОТГ Микола Столярчук під час проведення історико-культурного фестивалю «Погорина. Урочище Чадорож-2019». Захід відбувся 13 липня на острові в селі Хотин Рівненського району.

На фестивалі відтворили добу Київської Русі. Відвідувачам демонстрували одяг і зброю тих часів. Родзинка фестивалю — бій лицарів «лава на лаву». Водночас туристи змогли постріляти з лука, кинути списа. Також створені майстер-класи з ковальства та гончарства.   

«Основна ідея фестивалю — розвиток туризму. Зокрема, приваблення людей на городища — місця древніх поселень, а таких на Рівненщині багато. Зокрема, поблизу села Хотин, де ми і проводимо «Погорину». Вона також лягає в канву побудови в Рівному човна вікінгів — «Дракара», — наголосив організатор фестивалю Юрій Ойцюсь.    

Історико-культурний фестиваль «Погорина. Урочище Чадорож-2019» активно підтримує Шпанівська ОТГ. Керівник громади Микола Столярчук підкреслив — туристичні проекти мають пріоритетне значення. У червні тут активно підтримували велофестиваль «Марафон Поліська Січ», який стартував на острові села Хотин.    

«Туризм стараємося розвивати не перший рік. «Погорина» — невеличне ноу-хау, бо вдалося відтворити лицарські бої, побут древніх людей. Все відбувається на фоні мальовничої природи Хотина. Будемо і далі потужно розвивати туристичний напрямок», — підкреслив Микола Столярчук.

   

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь